Esküvői fotózás némi nehézséggel

Amikor a barátom megkérte a kezem, borzasztóan boldog voltam, és az első dolog, ami az eszembe jutott, az az volt, hogy akkor lehet kezdeni az esküvő szervezését. Az ismerőseim tudják, hogy nagyon romantikus alkat, igazi lányos lány vagyok. Ez kislánykoromban is már megmutatkozott, mert az unokatesóimmal rendszeresen játszottam esküvőset, igaz, általában én erőltettem rájuk. Magamra vettem ilyenkor egy régi fehér függönydarabot, és elképzeltem, hogy én vagyok a gyönyörű menyasszony.

El lehet hinni, hogy a lánykérés után mennyire esküvői lázban égtem. A nagy esemény után néhány nappal közöltem is a vőlegénnyel, hogy hamarosan el kell kezdenünk a szervezést, ha azt szeretnénk, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan azt mi szeretnénk. Szerencsére mindig meghallgatja a kéréseimet, így a korán elkezdett szervezésből nem is volt különösebb konfliktus. A legfontosabb tényezők számomra a helyszín, a zenekar, az ellátóegység és az esküvői fotós lefoglalása voltak. Na meg persze a menyasszonyi ruha, de az egy másik kategóriába tartozik. Szerencsére minden rendben ment a lefoglalásokkal, egyedül a fotós esetében merültek fel nem várt akadályok.

Ugyanis a legtöbb esetben, amikor megkérdeztük, hogy ráér-e, azon a napon, amikor az esküvőnket szerettük volna tartani, már foglalt volt. Az időpontot nem szerettem volna áttenni, mert egyrészt már néhány ismerősünknek említettük, másrészt meg aznap van az 5 éves évfordulónk, így különleges ez a dátum. Nem volt mese, tovább kellett keresgélni, nem pedig feladni. Hosszas kutatás után találtam egy fényképészt, aki azon a napon szabad volt, amikor nekünk kellett, így elvállalta a felkérésünket. Azonban azt is elmondta, hogy előtte négy hétvégén lesznek esküvői, és mivel a miénk lesz az utolsó neki a szezonban, valószínűleg nem lesz elég tárhely a számítógépén, és nem lesz ideje megoldani a problémát.

tárhely bérlés

Tanakodtam, hogyan is lehetne ezt az akadályt megugrani, amikor a vőlegényem előállt a mentőötlettel. Ismer egy magyar céget, akik a tárhely bérlés szolgáltatását nyújtják. Többféle csomagból lehet választani, attól függetlenül, kinek milyen igényei vannak. Ráadásul 5 napig ingyen lehet tesztelni! Úgy döntöttünk közösen a fotóssal, hogy segítünk neki egy fotós oldal létrehozásában, ezáltal a gépéről felszabadul egy csomó hely, hisz ha feltölti őket a blogjára, akkor ott megtalálhatóak lesznek. Természetesen nem ingyen, megállapodtunk abban, hogy a segítségért cserébe kedvezményes áron vállalja az esküvőnk fotózását.

Az SSD Ten nevezetű csomagra esett a választásunk, mert ezt gondoltuk a legmegfelelőbbnek. Ezt a szolgáltatást a készítők közepes látogatottságú oldalaknak, illetve közepes látogatottságú webshopoknak ajánlják. Valamint ezek mellet az is ott van, hogy nagy felbontású képeket, grafikai elemeket tartalmazó bemutató oldalak esetében, például kifejezetten fotósok és grafikusok számára készítették. Ezt a csomag 1000 és 1500 napi egyedi látogatóig ideális.

A fotósunk nagyon hálás volt, hogy segítségére voltunk, hogy megtalálja ezt a szolgáltatást, ami a szakmai fejlődését is szolgálta egyebek mellett. Amikor eljött a nagy nap, reméltem, hogy szép képeket fog rólunk készíteni. Bár láttam a referencia munkáit, az emberben mindig van egy kis kétely az ismeretlennel kapcsolatban. Szerencsére nagyon kellemesen csalódtam, gyönyörű fotók készültek rólam, a vőlegényemről és az esküvőről is. Annyira elégedett volt a fényképész is a, hogy a mi képeink lettek a blogján a kezdőképek!