A pénz nem boldogít, de az esküvő igen

Szakácsa vagyok, és már négy éve van egy igen komoly kapcsolatom, egy csodálatos nővel. El is határoztam, hogy elveszem feleségül, hiszen annyira illünk egymáshoz, hogy el sem tudnám képzelni mással az életem. Persze azt szeretném, ha az esküvőnk tökéletesen úgy alakulna, ahogy elképzeltük. Nem minden nap házasodik meg az ember, így aztán maradandó élménynek kell lennie a nagy napnak. Ez viszont igen komoly költségekkel jár. Bár a pénz önmagában tényleg nem boldogít, de elég sok olyan dologra el lehet költeni, ami viszont már igen. Sőt vannak olyan dolgok, amik kifejezetten boldogítanak, még is elég drágák. Gondolok itt egy különlegesebb menyasszonyi ruhára például. A nagy kiadást pedig semmiképp nem hitelből szerettem volna megoldani, hiszen eladósodva kezdeni a közös életet, nem túl kecsegtető. A szülői támogatás sem volt opció, aminek leginkább személyes okai vannak. Egyszerűen szerettem volna önerőből megoldani a dolgot. Ezért is jutott eszembe, hogy keresek egy ausztriai állást és egy vagy két idényt lehúzok kint, és az abból félretett pénz már elég kell, hogy legyen.

El is kezdtem keresgélni az interneten, és találtam is sok jó lehetőséget, de valahogy mégis bizonytalannak éreztem magam. Tudtam, hogy jó szakácsként valószínűleg megbecsülnének, és mivel nincs gondom a némettel, így a szövegértéssel sem akadhatnak gondok. De az egész ügy túl nagy falatnak tűnt. Végül az egyik pincér srác, akivel együtt dolgoztam ajánlott egy céget, akik ilyesmivel foglalkoznak. A Tiroli Álláskeresőről van szó, akik fő feladata, hogy segítenek az érdeklődőknek Ausztriában elhelyezkedni. Én is felhívtam őket és már az első telefon után éreztem, hogy ez lesz a nyerő döntés. Egy kellemes női hang tájékoztatott az együttműködés feltételeiről. A hang gazdája, Ivett egyébként egész idő alatt nagyon kedves és segítőkész volt, csak úgy, mint kolléganője Szimonetta. Mind a két hölgy sokat tett azért, hogy ez a vállalkozásom sikerüljön.

ausztriai állásEgy laza nyelvi teszt volt a belépési követelmény, amit csont nélkül sikerült abszolválni. Ezek után összeállítottak nekem egy olyan életrajzot, aminek elolvasása után bármelyik HR-es megnyalja a tíz ujját. A hatás nem is maradt el. A pályáztatás utáni néhány napban annyi e-mailt és hívást kaptam, mint előző életemben összesen. Csak úgy záporoztak rám a jobbnál jobb ajánlatok.  Hamar meg is találtam a számomra megfelelő állást, és már utazhattam is ki, hogy terveim gyakorlati megvalósításának nekikezdjek. Végül is 3 szezonnyi időt töltöttem kint összesen, amire a biztonságot a Tiroli Álláskereső csapata garantálta nekem, és el kell ismernem, hogy sokkal megnyugtatóbb volt így dolgozni, hogy tudtam, ha baj van, akkor van kihez fordulnom.

A hol kisebb, hol nagyobb megszakításokkal kint töltött másfél év azonban nem tett jót a kapcsolatunknak. Bár a pályáztató cég lehetőséget kínált arra, hogy közösen menjünk ki, barátnőm nem akart élni a lehetőséggel, őszinte bánatomra. Végül ennyi idő alatt eléggé elhidegültünk egymástól, olyannyira, hogy az utolsó fél évet már szingliként töltöttem kint. Szerencsére, mert így semmi akadálya nem volt, hogy komolyabb kapcsolatot alakítsak ki egy kint megismert hölggyel, aki azóta a menyasszonyom lett.

Mivel nála már nem kellett gyűjtögetni, révén, hogy az elmaradt esküvőre félrerakott pénzemet, nem költöttem el, így hamarosan meg is tartjuk a lakodalmat. Ráadásul a párom szintén a Tiroli Álláskereső csapatának a segítségével jutott ki, mint én, így a későbbi kint dolgozásban is partnerek lettünk.

Ennek fényében bátran mondhatom, hogy csak ajánlani tudom a fentebb is említett pályáztató céget, hiszen nem csak világot láttam, és jó pénzt kerestem a segítségükkel, de megmentettek egy végzetes magánéleti hibától, és helyette megismertették velem életem igazi párját, még akkor is, ha ez nem állt szándékukban. Tevékenységük profizmusát az is mutatja, hogy pénz visszafizetési garanciát adnak, ha nem találnak 2 hét alatt olyan munkát nekünk, amilyenben megállapodunk a szerződéskötéskor. Így aztán mindenki számára egy teljesen biztonságos, olcsó, de még is hatékony lehetőséget kínálnak. Tökéletes módja annak, hogy később majd olyan szép, és nagy esküvője lehessen bárkinek, mint amilyen nekünk lesz.