Nyári gumi keresés a nagy nap előtt

nyári gumikeresőAz esküvő mindig egy olyan nap az ember életében, amire mindig emlékezni fog, vagy azért mert jól sikerült, vagy azért mert tele volt bakival. Furcsa, hogy életed nagy napját – ahogy ezt hívni szokták – saját magad, magatok szervezitek. Pedig úgy lenne ésszerű, ha a szeretteid lepnének meg vele, de valamiért még is így sikerült. Ezen töprengtem, amikor bátyám esküvője volt. Akartam nekik valahogy segíteni ebben a projektben, de nincs túl nagy tapasztalatom szervezésben, nem értek a díszítésekhez, sőt az egész témában teljesen tájékozatlan vagyok.

Majd lőn világosság!

Kiderült, hogy a szertartás és a lagzi után ők még ünnepi díszben elhajtanak a nászutakra autóval, sofőrrel. A saját kocsijukat használják, ezért azt találtam ki, hogy mivel épp évszakváltás van és jó lenne, ha épségben végig tudnának menni az úton, a téli gumi szettet lecserélem nekik nyárira. Ez lenne a segítségem, legalább egy gondot le tudok venni a vállukról és akár nászajándéknak is jó, azaz remélem jó lesz, mert más nem kapnak. Bátyámnak azért elmondtam mi a tervem, ő csak nevetett és hálásan megköszönte a segítségem!

Végre használhatom a nyári gumikereső oldalt, amit az egyik rallys cimborám mutatott. Sose voltam jártas kocsis témakörben, de kifejezetten szeretek internetről rendelni, főleg, ha egy jól fejlesztett egyszerű, oldalról lehet. Az tetszik ebben a keresőben, hogy minden paramétert meg tudok adni és a saját, vagy most éppen bátyám és cimborám szájíze szerint tudom kiválasztani a megfelelő abroncs szettet. Jó, hogy van segítségem, mert olyan paramétereket is meg lehet adni, amiről fogalmam sincs. Például; terhelési index, sebesség index, nedves út, vagy külső zaj. Azt még megértettem, amikor elmondták mi a téli és nyári gumi közt a különbség, de ezek a dolgok már érthetetlenek nekem, főleg, hogy a guminak mi köze ehhez. A lényeg, hogy sikerült kiválasztani a megfelelő márkát és a legjobb tulajdonságokkal bírót.

A rendelés menete meg nagyon egyszerű volt. Volt egy-két jel, amit nem teljesen értettem, hogy mit akar jelölni, de mindenre találtam választ a gyakran ismételt kérdések fül alatt az oldalon. Kifejezetten örültem, hogy nem csak házhoz szállítanak, bár országos lefedettsége van a futárszolgáltatásuknak, de nekem szükségem volt arra, hogy fel is tegyék az abroncsokat. Vannak átvevőpontok, ahol ezt megteszik nekem. Teljesen el vagyok ájulva ettől a szolgáltatástól. Azt már meg sem említem, hogy mennyire kedvező áron jutok mindenhez, mintha használt abroncsot vásárolnék, bár őszinte leszek, nem tudom, milyen árban mennek ezek a dolgok.

Minden a terv szerint haladt. Az esküvő és a lagzi fergeteges volt, próbáltam jó vőfély lenni végig. Aztán a mulatság végeztével elbúcsúzott a fiatal pár és beugrottak a friss gumigarnitúrával rendelkező csodajárműbe. Az új nyári gumik biztos jó szolgálatot teszten majd és épségben eljuttatják az ifjú párt oda, ahol megkezdhetik közös életüket, ami Isten előtt is összeköttetett már.