Néha nem árt egy kis lazítás a szervezés közben, például online filmekkel

A vőlegényemmel már jó három hónapja szervezzük az esküvőnket, de valahogy még mindig nem látszik a fény az alagút végén, vagy ha látszik is, akkor hangosan dudál. Mindenesetre nagyon sok olyasmi van, amit már sikeresen elintéztünk, de sajnos olyan is, ami még erősen várat magára. Viszont ha a barátnőm nem ajánlja a figyelmembe a mozi.ma oldalt, akkor biztos, hogy már becsavarodtam volna. Legalább ennyi kis szórakozásunk legyen esténként, amikor már annyi erőnk sincs, hogy egy filmlemezt betegyünk.

A vőlegényemmel van egy közös szenvedélyünk: rettentően imádjuk a filmeket. Nagyon sokszor leülünk esténként és megnézünk valamit, amit vagy nem láttunk még, de érdekel minket, vagy olyasmit, amiről még nem is hallottunk, de más ajánlotta. Nem mondanám, hogy olyan fene válogatósak lennénk, igazából nagyon sok műfajba belekóstoltunk már. Volt itt háborús film, horror, thriller, romkom, dráma, mafia-film, meg rengeteg egyéb más is, szóval tényleg igyekszünk mindent megnézni, ami jó. Csakhogy az utóbbi időben, főleg így, hogy munka mellett kell mind a kettőnknek alaposan kivennie a részét az esküvőszervezésből, és mindig akad valami, amin még lehetne csiszolgatni, amit még meg kell beszélni, így sajnos egyre kevesebb és kevesebb időnk és energiánk marad, hogy a filmmániánknak hódoljunk. Néha hazaértünk, lehuppanunk a kanapéra, és már annyi erőnk sincs, hogy egy dvd-t betegyünk.

Pedig elég komoly gyűjteményünk van, ráadásul, mivel a családjaink tudják rólunk, hogy mennyi filmet nézünk, így szülinapra, névnapra, egyéb ünnepekre általában azt kapunk. Így már egy két méter magas polcunk rogyásig van filmekkel, úgyhogy van is miből válogatni, és a választék is folyamatosan bővül. Vagyis inkább lenne miből, mert mint mondtam, arra sincs kapacitásunk, hogy a lejátszót bekapcsoljuk. El is panaszoltam ezt a barátnőmnek, a leendő koszorús lányomnak, akire bármilyen gondot rá lehet bízni, szinte biztos, hogy megoldja. Ez részben jó is, de azért igyekszem mindent magam megszervezni, őt csak végszükség esetén terhelném. Szóval elpanaszoltam neki, ő pedig egyből mutatta is, hogy a https://mozi.ma oldalon egy csomó film online is fent van, nekünk úgyis össze van kötve a tévé a számítógéppel, miért nem nézünk ott valamit? Ez baromi jó ötlet volt, igazából nekem eszembe se jutott, hogy akár az interneten is filmezhetnénk. Sőt, így akár telefonról is.

Este aztán megmutattam a vőlegényemnek is, hogy milyen jó a https://mozi.ma online filmnéző oldal, ráadásul van is a kínálatban több olyan cím, amit egy ideje terveztünk megnézni. Úgyhogy eldöntöttük, hogy minél hamarabb ki is próbáljuk, akár még be is jöhet a dolog. Végül pontosan úgy lett másnap, ahogy terveztük: este elcsigázva hazakullogtunk, lerogytunk a kedvenc kanapénkra, és annyi erőnk se volt, hogy felálljunk átnézni a filmjeinket. Ehelyett bekapcsoltuk a gépet, megkerestük az emlegetett https://mozi.ma oldalt, és ki is választottunk egy régóta tervben lévő filmet. Szerencsére az oldal gyors, a videók jó minőségűek, úgyhogy boldogok voltunk, mert találtunk végre egy alternatívát a hosszas válogatás helyett. Az viszont biztos, hogy a következő életemben ezt az egész hercehurcát esküvőszervezőre fogom bízni…