A legapróbb részlet, amit kihagyhattunk a gázpalack volt

gázpalack árAmikor az esküvőmre készültem, akkor már hónapokkal előtte azon járt az agyam, hogy mi az, amit el fogunk felejteni. Hosszú listákba szedtünk mindent, ha mást ne azért, hogy összeadjuk, hogy a végén mi mennyibe fog került. Azt azonban sose gondoltuk volna, hogy végül a gázpalack ára fog erről a listáról hiányozni!

Hogy segítsek ezzel mindenkit, ami most készül a saját nagy napjára, úgy gondoltam, elmesélem azt, hogy minket hogyan tréfált megy egy gázpalack az esküvőnk napján, és végül hogyan oldotta meg a problémát egy, a közelben lévő gázcseretelep.

Minden ott kezdődött, hogy az általunk kiválasztott esküvői helyszínen lehetőségünk volt nyílt grillterasz szolgáltatást kérni, azaz a vendégek annyi frissen sült ételt fogyaszthattak az árba belekalkulálva, amennyit szerettek volna. Ennek mi nagyon örültünk, mert úgy éreztük, sok terhet levesz a vállunkról – nem kell a menü összeállításával foglalkoznunk, és azt ígérték, hogy minden ezzel kapcsolatos dolgot elintéznek, közte a gázpalackok beszerzésével és a szakácsok biztosításával.

Mint ez kiderült, nem történt meg, és az esküvő felénél a fülünkbe jutott, hogy probléma van, mert elfogyott a Pb gáz, és nem tudják az ételeket megsütni. A férjem azonnal megkereste a hely vezetőjét, aki szabadkozva közölte, hogy a gondnokuk elfelejtette a gázpalack tartalékokat ellenőrizni, és így semmijük sincs, amivel pótolhatnák a kiürült gázpalackokat, és meg fogja oldani, de jelen pillanatban el kell halasztani a vacsorát, amíg nem talált egy gázcseretelepet kedvező gázpalack árakkal.

Mi természetesen eléggé kiborultunk, és megmondtuk neki, hogy a gázpalack ár az utolsó dolog, ami most érdekel minket, a pontosabb kártérítésről a hely hiányosságai miatt pedig majd később fogunk beszélni. Ez szerencsére megtette a hatását, és azonnal elkezdett keresgélni valamilyen helyet, ahol tudnak segíteni.

Végül azonban ezt a problémát is mi oldottuk meg, ugyanis egyik ismerősünk, amikor eljutott hozzá a híre a dolgoknak, odajött hozzánk, és mondta, hogy ő ismer olyan gázcseretelepet, ahol biztosan tudnak majd nekünk segíteni. Ő maga is arra a helyre járt, mert a hegesztéshez szükséges corgon gázpalackokat szokta ott beszerezni, de tudja, hogy Pb gázpalackból is mindig van nekik bőven elég a raktáron. Így aztán gyorsan megkerestük az igazgatót, és felajánlottuk neki, hogyha rendezi az anyagiakat, akkor két ismerősünk elmegy érte autóval, és minden mást elintéznek.

Ebbe bele is ment, és azonnal leszámolta a gázpalack árát elénk az asztalra, barátaink pedig elmentek érte. Szerencsére a vőfély megoldotta az időkiesést, és elég jó játékokkal el tudtuk ütni az időt a Pb palackok megérkezéséig.

Utána még megnéztük, ahogy a személyzet gyorsan lecsavarja mindegyik palackról a védősapkát és beköti őket a gáz grillsütőbe, majd elégedetten konstatáltuk, hogy tényleg minden működik. Az elkészült frissensültek így valóban nagyon ízletesek lettek, és szerencsére az ott dolgozók is látták, hogy főleg őket terheli a felelősség, és amellett, hogy a gázpalack árt tényleg nem kellett végül felírnunk magunknak az esküvőre költött összegek közé, ők még jó pár üveg régi és drága whiskey-t is elővettek a hely tartalékai közül, amit ajándékba adtak a vendégseregnek. Mindezt úgy, hogy igazából a gázcseretelep gyorsasága miatt nem is kellett igazán nem problémákat kiállnunk.

Nem mondom, hogy házasságnak jó kezdett volt, de egyrészről örülünk, hogy ilyen egyszerűen megúsztuk (lehettek volna jóval nagyobb gondok is), és így legalább másoknak is tudunk tanácsot adni. Másrészről mi is megtanultuk, hogy a gázpalackok milyen problémásak lehetnek – nem elég, hogy nehéz őket tárolni, mert veszélyesek, és rengeteg előírás vonatkozik rájuk, még az is baj, ha nem tárolunk otthon tartalékot!

Mi azóta duplán odafigyelünk arra, hogyha valamit ezzel a technikával akarunk működtetni, hogy mégis mennyi van belőle, és probléma esetén milyen gyorsan tudunk újat szerezni. De a legjobb, ha kihasználjuk a házhozszállítást, és már előre felkészülten várjuk az eseményeket.