Fogpótlás a nagy nap előtt

Ha esküvőre gondolunk, általában mindig pozitív képek szoktak megjelenni a fejünkben: gyönyörű menyasszony, fess vőlegény, csinosan felöltözött násznép, evés-ivás, hajnalig tartó mulatozás. Van, aki a kis létszámú lagzi híve, de van olyan is, aki inkább csak szűk családi és baráti körben akarja megünnepelni a házasságkötést. Eltérő vélemények lehetnek a templomi esküvőről vagy arról, hogy pontosan mi kerüljön a meghívóra. Azonban egyvalami közös azokban, akik esküdni készülnek: mindenki a lehető legtökéletesebbé akarja varázsolni a Nagy Napot.

A férjem egy évvel ezelőtt kérte meg a kezem és akkor még nem tudtam, hogy mennyi stressz és izgulás vár rám az esküvőnk megszervezése miatt. Persze nagyon szívesen foglalkoztam vele, de voltak nehéz pillanatok, főleg amikor nem tudtunk egy-egy kérdésben közös nevezőre jutni. Nem ment gördülékenyen az általunk kinézett étterem lefoglalása, illetve a koszorúslányok sem tudtak megegyezni abban, hogy rózsaszín vagy kék ruhában legyenek. Aztán ahogy telt-múlt az idő és egyre közeledett a kitűzött dátum már sokkal könnyedebben kezeltem a szervezéssel járó megpróbáltatásokat. Egészen a esküvő előtti két hétig, amikor is édesanyám megbotlott a lépcsőn és elesett. Hála az égnek semmilyen komoly sérülést nem szenvedett, azonban egy elsőre szinte helyrehozhatatlan dolog történt: beverte a középső metszőfogát, amely emiatt látványosan letört. Az eddigi problémák teljesen eltörpültek emellett.

Mondanom sem kell, hogy mekkora pánik tört ki. Édesanyám teljesen maga alatt volt, hogy a lánya esküvője előtt ekkora szerencsétlenség érte. Nem akart a profi fotós által készített képeken ilyen szépséghibával szerepelni, még csukott szájjal sem. Természetesen abszolút megértettem az aggályait és azt, hogy mennyire kellemetlenül érezte magát. Egyértelmű volt, hogy fel kell keresnünk egy magán fogászati rendelőt, és egyáltalán nem számított, hogy milyen fogkorona árakat fogunk találni. Persze tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz olcsó megcsináltatni, de a tartósság és a biztonság minden pénzt megér, bármiről is legyen szó. Nem is beszélve arról, hogy egy nő egészséges hiúsága komoly befolyásoló tényező lehet egy ilyen kérdésben. Nyilván nem volt tervbe véve, hogy az esküvő előtt nagyobb összegű kiadása legyen a családunknak, de meglepődtünk, mert sokkal többre számítottunk. Mindannyian egyetértettünk abban a családtagjaimmal, hogy a minőséget meg kell fizetni, de ha egyszer túlesik rajta az ember, akkor utána biztosan nem fogja megbánni. A fogak épsége pedig nem lehet alku tárgya!

A magán fogászatra szerencsére még a lagzi előtt kapott időpontot, melynek egyeztetése gördülékenyen tudott lezajlani. Cirkónium koronát csináltatott a letört fogára, amellyel az első perctől kezdve mg volt elégedve. Megkönnyebbülten lépett ki a rendelő ajtaján, az esküvői fotókon pedig boldog örömanyaként tudott mosolyogni!