Felkészülés az esküvőre filmeken keresztül

Tapasztalatból mondom: sokkal könnyebb felkészülni egy nagy eseményre, ha előtte láttál már arról szóló filmet. És hála istennek Hollywood ontja magából az esküvő témájú filmeket. Minden második filmben van legalább 1 esküvői jelenet, és rengeteg olyan van, amiknek kifejezetten a menyasszony nagy napja van a középpontjában. És minden filmből tudunk tanulni, még akkor is, ha egyébként teljesen valószerűtlen az egész története.

Ha tehát esküvőre készülsz, nézz esküvős filmeket!

Nem azt mondom, hogy az esküvőre félretett pénzed egy részét mozijegyre, meg DVD-re költsd, vannak ennél egyszerűbb megoldások is. Otthon a családommal rendszeresen tartunk online filmes délutánokat, amikor a mozi.ma oldalról szedjük össze az aktuális filmeket. Ugyanezt tudom javasolni neked is! Menj fel a mozi.ma weboldalára, és írj annyit a keresőbe, hogy esküvő, és máris több napra elég filmet fogsz kapni. És jusson eszedbe, hogy akkor még csak azokat nézted meg, amiknek az “esküvő” szó van a címében. Hány olyan lehet még ezen kívül, ami szintén erről a témáról szól?

Mit tanulhatsz az online filmekből?

A kategória általában romantikus vígjáték, és ahogy ezekben lenni szokott, a film közepe táján a tetőfokára ér a fejetlenség. Ami elromolhat, az el is romlik, és csak a film utolsó 10-15-percére alakul minden úgy, ahogy annak lennie kell. Na, erre nem árt felkészülni a valóságban is. Persze, szerencsére olyan elborult soha nem lesz a helyzet, mint a filmekben, de arra számíthatsz, hogy 10 tervedből 8 egyáltalán nem úgy fog megvalósulni, ahogy szeretnéd. Az online filmek tehát megtanítanak a türelemre, és az elfogadásra. A másik fontos tanulság, hogy a végén úgyis minden jóra fog fordulni, tehát neked semmi okod nincs arra, hogy mindenen felhúzd magad. Az emlékeket amúgy is majd az esküvői fotók örökítik majd meg, azokon pedig mindig mindenki mosolyog.

Miért online filmeket nézz?

Olyan vagyok, mint egy orvos, aki receptet ír fel neked: heti két filmet javaslok étkezés után bevenni, és akkor máris csökkentetted a esélyét az esküvő előtti pániknak. De nem mindegy a kiszerelés! Én mindenképp az online filmek mellett teszem le a voksomat, mivel egyértelműen olcsóbbak, mint a moziba járás, és egyszerűbbek, mint a letöltés. Ráadásul az is tény, hogy nem kevés filmet fogsz majd megnézni a közeljövőben, ha követed a tanácsaimat, úgyhogy csak javasolni tudom, hogy ne terheld le a számítógépedet több GB-nyi felesleges tartalommal. A vőlegényed amúgy lehet, nem fogja bírni melletted az iramot, de mindenképp vedd rá, hogy legalább 3-4 ilyen filmet végignézzen veled, mert a leendő férjeknek is van mit tanulniuk ezekből.

A közös filmezés jót tesz a házasságnak

Ha végre lement az esküvő körüli hercehurca, akkor is érdemes megtartanod a könyvjelzőid kötött a mozi.ma oldalát, mert az online filmek a házasságod részei maradhatnak. Egy hosszú munkanap után összebújni a kedveseddel egy jó filmet megnézve talán az egyik legjobb szórakozás, úgyhogy javaslom, hogy iktassatok be legalább havi 1-2 ilyen programot. Szinte teljesen mindegy, hogy mit néztek – a mozi.ma kínálatában az a legjobb, hogy a legfrissebb, még csak mozikban vetített filmekre is lecsaphattok. Előny: nem kell kiöltözni hozzá, otthon a takaró alatt, laptoppal akár az ágyban fekve is filmezhettek közösen. És ami a legfontosabb, hogy ne csak nézzétek a filmeket, de utána dolgozzátok fel őket közösen: beszéljétek át, mi történt pontosan benne, mondjátok el egymásnak a véleményeteket, és örüljetek annak is, ha valamit teljesen másképp láttok, mert hiszen a különbségeitek teszik igazán érdekessé a kapcsolatotokat! Egyszóval tehát online filmnézésre fel!