Esküvő és lakáskeresés – avagy a párhuzamos pokoljárás története

A feleségemmel tavaly hatalmas fába vágtuk a fejszénket: egyszerre kezdtünk bele a lakáskeresésbe és az esküvőszervezésbe. Akárkinek mondtuk eddig, hogy így alakult az évünk, mindenki a szívéhez kapott vagy a homlokára csapott, hogy nem vagyunk normálisak. Voltaképpen részben a véletlen, részben a tervezés tehetett a helyzetről, de nem szégyellem bevallani, hogy nagyon nehéz volt.

Lakást igazából már régebb óta kerestünk, minthogy kitűztük volna az esküvő dátumát, de azt kellett, hogy tapasztaljuk: újra és újra elakadunk, falakba ütközünk. Alapvetően online keresgéltünk, változó sikerrel. Elsősorban az volt a baj, hogy a legtöbb oldalon volt valami buktató, valami turpisság ami miatt vagy nem találtuk meg egymást az aktuálisan kinézett ingatlan eladójával, vagy csak hosszadalmas regisztrációs procedúra után juthattunk volna hozzá bármiféle elérhetőséghez, és még így sem volt garantált a siker. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó hirdetés teljesen szabálytalanul volt feladva, vagy félrevezető volt. Akkoriban egy kollégám is lakáskeresésben volt, és ő is panaszkodott, hogy tömegével vannak eladó lakások Budapesten, sajnos csomószor vakvágányra fut az érdeklődés, vagy szimplán átverésről van szó. Egyik nap aztán vidáman újságolta, hogy rábukkant egy oldalra, ahol végre korrekt módon vannak kezelve a dolgok, csak olyasmit lehet rajta találni, ami ténylegesen él és létezik is. El is kértem tőle gyorsan a weboldal címét, hogy majd otthon jól átnézem. Szegény feleségem (akkor még menyasszonyom) egy ideje már eléggé el volt keseredve, azt hitte, sosem érünk a végére, albérletben fogunk megöregedni. Mire hazaért én már vagy egy tucat hirdetést kigyűjtöttem magunknak, amik tetszettek vagy találkoztak az igényeinkkel. Mondanom se kell, ő is rögtön rávetette magát, újult erővel, kettőzött intenzitással. Mind a ketten egyetértettünk abban, hogy a nextapro.hu minden olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel más oldalak csak hellyel-közzel. Mivel alaposan szűrik a hirdetéseket, így tényleg csak a hasznos tartalom az, ami megjelenik rajta. Meg merem kockáztatni, hogy eladó lakás Budapesten témában a legjobb, amivel találkoztam.

eladó lakások budapesten

Végül nyár közepe felé sikerült is találni egy lakást, ami mindkettőnknek nagyon tetszett, árban is megfelelt és megvolt minden olyan tulajdonsága, amire nekünk szükségünk volt. Szerencsére az eladó is jó fej és segítőkész volt, mert a nyakunkon volt az esküvő, nem hiányzott volna még egy kekec lakástulajdonos aki húzza az időnket. Mivel a nextapro.hu-n alku funkció is van, így már jó előre tudtuk jelezni neki, hogy egy kicsit faragnánk az árból. Ilyen lehetőséggel eddig semelyik versenytársnál sem találkoztam, nagyon hasznos és újító gondolat. Hála az égnek az eladó is hajlott rá, hogy egy olyan összegben egyezzünk meg, amivel ő is jól jár és nekünk sem ürül ki teljesen a zsebünk. A bakügyek elég simán lezajlottak, jó ügyintézőnk volt, megkaptuk az összeget, amire szükségünk volt, viszonylag alacsony törlesztőrészlettel. Azért is hálát adok az égnek, hogy a keresztapám ügyvéd, így annak a költségeivel sem kellett terhelnünk magunkat. Szóval hogy rövidre fogjam: minden sínen volt, koncentrálhattunk az esküvőre.

Szeptember közepén megvolt a szertartás, a polgári aztán a templomi. A megelőző időszak nehézségei és az aznapi stressz ellenére csodálatos nap volt, amíg élek emlékezni fogok rá. A családok meg voltak hatódva, a barátaink és ismerőseink közel hiánytalanul eljöttek és mindenki nagyon jól érezte magát. Szóval teljesen elégedettek lehetünk magunkkal, mert egyszerre oldottunk meg két olyan feladatot, ami másoknak egyesével is bőven sok lett volna.