Előbb flottakezelés, aztán esküvő

Hamarosan itt lesz a barátnőm esküvője. Koszorúslány leszek, ezért még inkább izgatott vagyok, mint úgy amúgy. Ilyen szempontból az esküvő, és annak a megszervezése, nem csak a házaspár számára jár nagy kihívással, és izgalommal, hanem a barátnőknek, és a koszorúslányoknak is egyaránt. Vegyük például az esküvőszervezés elejét. A menyasszony barátnői izgatottan várják, hogy az ara kiket kér majd fel tanúnak, illetve koszorúslánynak. Ez elsősorban megtiszteltetés, ugyanakkor munkával és stresszel is jár.

Milyen feladatokkal kell megküzdeni?

Segíteni kell a menyasszonyi ruha kiválasztásában

Minden lány fejében megvan az elképzelés, hogy majd milyen ruhája lesz az esküvőjén. Azonban gyakran megesik, hogy nem talál ilyet. Ekkor vagy nagyon kétségbeesik és kiábrándul az egészből, vagy rájön, hogy nem is annyira a ruha a lényeg. A barátnőm ezt az egészet úgy oldotta meg, hogy lerajzolta az elképzelt ruháját, majd megvarratta. Szerencsére nagyon ügyesen rajzol, én pedig ismerek egy kiváló varrónőt.

Találni kell egy olyan ruhát, ami megfelel minden koszorúslány számára

A koszorúslányokkal való egyeztetés azonban sokkal nehezebb. A legnagyobb probléma általában az, hogy ahányan vagyunk, annyi féle testalkattal rendelkezünk, így meg kell találni azt a stílust, azt a szabásformát, ami mindenkinek jól áll. Aztán ott vannak az eltúlzott apró kérdések, amelyek hatalmas vitákat tudnak szülni: milyen hosszú legyen a ruha?; milyen legyen a színe?; milyen cipő megy hozzá?. Hát ennek a megoldása igen zűrös volt, végül csak a babarózsaszínben egyeztünk meg, és egy alap szabásmintában, amin mindenki változtathat egy kicsit, ha szükségét látja.

Felmerülő problémák megoldása

A szervezés közben minden féle apró probléma felmerülhet, amelyet gyakran a résztvevők, úgy érzékelnek, hogy az tönkreteheti az esküvőt. Ilyen volt legutóbb a cégautók ügye. A barátnőm már évek óta vezeti a magánvállalkozását, nagyon jól megy neki, de pontosan ebből kifolyólag egyre több fejlesztésre van szüksége. Az alkalmazottai elkezdtek panaszkodni, hogy miért nem kapnak cégautókat, hiszen rengeteget kell rohangálniuk a városban, a tömegközlekedés pedig nagyon sok időt vesz igénybe. Nyílván a saját autójukat azért nem használják, mert vagy nem rendelkeznek ilyennel, vagy sajnálják rá az üzemanyagot. Végül is, mind a kettő logikus. Szóval a barátnőm úgy döntött, hogy beszerez egy pár autót a cége számára. De még mielőtt meghozta volna ezt a döntést, teljes mértékben meg volt arról győződve, hogy tönkre megy a cége, és ebből kifolyólag lefújhatják az esküvőt. Ezt nem hagyhattam. Elkezdtem az interneten utána érdeklődni ennek a dolognak, és rájöttem, hogy flottakezelésre lenne szüksége. Ez a cég, amit találtam segíti a kisvállalkozókat abban, hogy megfelelő autókat szerezzenek be, minél kevesebb plusz költséggel. Már a főoldalon találkozunk egy olyan kisvideóval, amelyben az ügyvezető arra buzdítja az érdeklődőket, hogy regisztráljanak az öt ingyenes levélsorozatra, amely költségcsökkentő lépéseket mutat be, annak érdekében, hogy megfelelő felkészültséggel vágjunk bele a cégautó vásárlásba. Tovább haladva megtudhatjuk, hogy mi a különbség a hitel, lízing, és tartós bérlet között. A szolgáltatások menüpontban pedig olyan csomagokat találunk, amelyek értelemszerűen több szolgáltatást is biztosítanak az ügyfelek, jelen esetben a kisvállalkozások számára. Nagyon boldog voltam, amikor erre rátaláltam. El is küldtem a barátnőmnek, aki nem győzött hálálkodni, úgy érezte, hogy ezzel minden megmenekült. Ezen az oldalon könnyedén meg is találta az elérhetőségüket, és felvette velük a kapcsolatot. Azóta minden remekül halad, és már nem aggódik a csődbemenés miatt.

Vendégek szórakoztatása

Végezetül, a koszorúslányoknak az is a dolguk, hogy szórakoztassák a vendégeket. Nem várható el az ifjú pártól, hogy mindenkire ugyanannyi időt tudjon szánni, főleg, ha egy nagyobb vendéglistából álló esküvőről van szó. Így a mi dolgunk is, hogy figyeljük, vajon a vendégek jól érzik-e magukat, megvannak-e elégedve mindennel, illetve utána járunk, hogy szükségük van-e valamire.

Úgy érzem, hogy eddig mindennel nagyon jól haladtunk, remélem az esküvő is olyan csodás lesz, amilyennek a barátnőm azt megálmodta. Minden esetre én ott leszek, és segítek neki, amiben csak tudok!