Az esküvők fontos kelléke a menyasszonyi ruhán és a tortán túl

Tudjátok mi az? Jó sok munkát ad, de nem a cukrászoknak vagy a varrónőknek…

Biztos ti is sokat láttátok őket, már jó pár alkalommal: az oldtimerek, amikkel a menyasszony általában megérkezik. Bár olyat is láttam, hogy limuzinnal gördültek be egy esküvőre – erre még később kitérek… Nagyon népszerűek, de én gonosz módon mindig azon tűnődtem: hogy nem fordul elő gyakrabban, hogy ezek a filmkelléknek és múzeumi kiállítódarabnak is beillő négykerekűek nem robbannak le soha?

Vicces lenne, ha egyszer megtörténne, nem? De, egyszer egy olyan esküvőn voltam, ahol a bérelt autóhoz járt még díszes ruhás sofőr is! Tőle tudakoltam meg a lényeget, mert ráértünk beszélgetni, amíg vártuk az öltözködő menyasszonyt. Természetesen a titok a rendszeres szervizelés. Ők például a Méta Autószervizhez hordták (metaautoszerviz.hu), de az a lényeg, hogy olyan szerviz kell, akik kéthetente is be tudják illeszteni az átnézendő, javítandó autók sorába nyáron – hisz sokat megy a jármű, amit bérelni lehet, és ugye bármi bármikor elromolhat már egy ilyenen. A metaautoszerviz.hu megfelel ezen elvárásoknak, őket mások is dicsérték már, hogy gyorsan és teljesen megbízhatóan dolgoznak időre. És, amit egyeztettek, attól sohasem tértek el eddig a Méta szervizében. Mi több, van lehetőség némely alkalommal időpontot is módosítani.

Említettem a limuzinokat… A Méta Autószerviz olyan márkafüggetlen szerelőműhely, ahol nem létezik olyan autófajta, amivel ne tudnának kezdeni bármit. Már, ha azzal kezdeni kell! Jó ideje én is hozzájuk hordom a verdát. (Kösz a tippet az említett sofőrnek) Szeretem az oldalukat amiatt, mert amikor egy szolgáltatás-típusra kattintunk, ott leírják, hogy milyen jelek utalhatnak rá, hogy biztos az-e az autó problémája. Például ezzel segítenek a rutintalanoknak kiválasztani, hogy milyen ügyben tájékozódjanak az árakról – előzetesen. Mindig, minden hibát megtalálnak ugyan, de szerintem nem baj, ha magunk is megpróbáljuk megérteni az autónkat.

És ez ügyben a blogjukon is rengeteg dologról írnak, ami értelemszerűen a menüsorban harmadik, Blog fülön érhető el könnyen. Vannak cikkeik a kuplungról, a lengéscsillapítóról, részletezik, hogy mikor szükséges vezérlőcsere, miért fontos a futóműbeállítás stb. Természetesen minden ilyen részterülethez külön szolgáltatás-leírás is tartozik, amiket a “Szolgáltatásaink” menüpont alatt részleteznek. Jól felépített “menüsor” az autószereléshez – nagyon profi weboldal a metaautoszerviz.hu! A menüsort most amolyan étlapi értelemben említettem, szimbolikusan. Hisz olyan érzésem van olvasás közben, hogy én választok, hogy mi lesz jó az autómnak. Persze, az sincs bajban, aki semmit nem ért a témához…

Nem érdemes a drága márkaszervizhez ragaszkodni! Anno én is úgy voltam vele, hogy talán biztosabb megoldás, de a felkészültség ugyanúgy jellemzi például az általam említett szereldét, és a kommunikáció velük is ugyanolyan úttörő megoldásokkal van megalapozva. És úgy kezelnek, mint a legmenőbb kereskedés szervizében – úrként (vagy úrhölgyként) bárkit, a megérkezés pillanatától, ami szintén szimpatikus. Nézzétek át az oldalukat, a Méta utcában vannak Budapesten – amennyiben errefelé van szükségetek egy megbízható autós “laborra”!