Amikor az anyós fotósként készül az esküvőre

Jobb anyóst nem is kaphatnék, mint, amit én fogok kapni egy hét múlva, ugyanis akkor lesz az esküvőnk. Kezdhetném azzal, hogy már kislánykoromban is erre vágytam, és minden olyan tökéletes lesz, ahogy elképzeltem, de azért a valóságtól ez messze van, mert az idők folyamán lemondtam néhány dologról, és inkább az egyszerű felé fordultam. Viszont, amint már említettem, jobb anyósom nem is lehetne. Mintha barátnők lennénk már a kezdetektől, sokat beszélgetünk, sőt néha még egy-egy csajos programot is szervezünk.

A héten viszont amiatt keresett meg kétségbeesve, hogy valami baj van a telefonjával, mert nem nagyon látja a kijelzőt. Nem igazán értettem, hogy miről lehet szó, mert nem értek a kütyükhöz, ezért felajánlottam neki, hogy találkozzunk, és megnézem, vagy kitalálunk valami megoldást. Amint a kezembe vettem a készüléket, már mindent értettem, ugyanis annyira karcos volt a kijelzője, hogy azon tényleg már alig lehetett valamit látni. Az anyósom pedig azért volt annyira kétségbeesve, mert a közelgő esküvőn fényképezni akart a telefonnal, de így nem tud. Mondtam neki, hogy lesz hivatásos fotós, de hajthatatlan volt. Éreztem, hogy muszáj lesz valamit csinálni, ezért kerestünk egy olyan szervizt, ahol a lehető legrövidebb idő alatt cserélik a kijelzőt. A telefonkijelzo.hu oldalán láttuk, hogy náluk van Sony xperia kijelző csere, aminek annyira megörültünk, hogy az anyósom azonnal útnak akart indulni. Egy kis nyugalomra intettem, mert láttam a honlapon, hogy bizonyos típusokból csak külső raktárban van alkatrész, ezért azt javasoltam, hogy hívjuk fel őket, és érdeklődjünk. A telefonban azt mondta a szervizes – aki egyébként nagyon segítőkész volt -, hogy abból a típusból pont van, és ha még aznap megyünk, akkor még meg is csinálja. Amúgy is azt olvastuk, hogy fél óra alatt kész, de így kaptunk erre egy biztosítékot is.Sony xperia kijelző csere

Elvittem az anyósomat a szervizbe, hogy ne kelljen tömegközlekednie, ráadásul pont arra volt dolgom, így bőven belefért. A szervizben hamar kicserélték a kijelzőt, aminek az anyósom nagyon örült, viszont a szervizes srác azt javasolta, hogy szerezzünk be egy tokot, mert úgy tűnik, hogy a jelenlegi használattal csak karcolódik, és így rövid időn belül újra olyan lesz. Ha nem is tokot, akkor ilyen fóliát, amit kifejezetten a kijelzőre lehet tenni. Az anyósomról annyit kell tudni, hogy vannak bizonyos dolgok, amikre nagyon vigyáz, és vannak olyan dolgok, amik számára nem olyan fontosak, de kellenek, ezért van. Utóbbiak amortizációja jóval nagyobb, és a telefon is pont ezek közé tartozik, de a lelkére kötöttem, hogy most vigyázni kell rá, különben nem fog tudni fotókat készíteni az esküvőről.

Azt hiszem, hogy most tudtam hatni rá, és láttam, hogy tényleg elgondolkodott azon, hogy mi múlik rajta. Néhány napra rá újra találkoztunk, az esküvő utolsó kérdéseit simítottuk el, és akkor láttam, hogy a telefon tokban van, sőt, még egy olyan fóliát is rakatott rá. Akkor már biztos voltam benne, hogy számtalan képet fog készíteni, amit majd a barátnőinek mutogathat a klubban, ahová minden héten jár. És őszintén szólva, ezt szeretem az anyósomban, hogy tud változni, és ugyanolyan elszánt, mint amikor megismertem.