A motoros jogosítvány szabályok és az esküvő – egy kaland története

Amióta esküvőkkel foglalkozunk, nagyon sok extrém kérésnek kellett eleget tennünk. Azt gondoltuk, hogy egy motoros esküvő megszervezése egyáltalán nem fog gondot jelenteni. Kiderült, hogy ez az egész ennyire nem egyszerű.

A menyasszony és a vőlegény mind a ketten régóta motoroztak már, teljesen természetes volt, hogy az esküvő is ebben a témában fog zajlani. Ebből a közösségből vannak a barátaik, ez a kapocs közöttük… Szép álom az egész…

Csakhogy menet közben kiderült, hogy a menyasszony a templom elé is motorral szeretne begördülni. Olyan ruhát kellett terveznünk, amelyikkel ez is lehetséges. Érdekelt, vajon tudok-e kényelmes, biztonságos, szép megoldást találni… De erre csak akkor volt esélyem, ha én is motor jogosítványt szerzek, szóval nekiálltam.

A motoros jogosítvány szabályok témakörében rengeteg információ volt a neten. Így sikerült nekem is rábukkannom arra az oldalra, amelyik végül segített.

Kiderült, hogy B kategóriás jogosítvány birtokában már néhány óra alatt is lehet jogosítványt szerezni, amivel már egészen komoly motort is vezethet az ember. Mivel nem terveztem hosszas motoros karriert, úgy gondoltam, nekem ennyi elég lesz. Nemsokára már a tanpályán róttam a köröket.

Sajnos a motoros jogosítvány megszerzése nem annyira egyszerű móka azért, kellett vennem néhány pót órát, de a végére mégis egészen jól belejöttem a dologba.

Az oldalon, ahonnan az infóimat szereztem, rengeteg kupont találtam. Ennek a segítségével szereztem meg a legfontosabb kelléket a motorozáshoz, komoly kedvezménnyel.

Jó alaposan megismerkedtem a motorozás és a ruhák rejtelmeit. Nagyjából ráéreztem arra, hogy mi az, amire szükségem volt ahhoz, hogy megtervezzem és elkészítsem a menyasszony ruháját.

Egy szép, fehér nadrágot készítettem, amelyik, mint a motoros ruhák egy része, oldalt fűzős. Még a protektorokat is el lehetett benne helyezni, hogy a menyasszony a biztonsággal közlekedhessen. Az oldalfűzőt egyetlen mozdulattal ki lehetett szedni belőle. Készült hozzá egy fehér dzseki is, szép, csillogó flitteres díszítéssel.

A menyasszonyi szoknyát egy fűzővel lehetett a menyasszony dereka köré fogni. A nadrágot, amikor már nem volt rá szükség, pár perc alatt le lehetett venni, akár úgy is, hogy a szoknyát magán tartja az ember. Így aztán hosszas öltözés nélkül lehetett variálni a ruhát. Alulra egy szép, csipkés, merevített felső került. Szerintem még a hagyományos bőr cuccokkal is egészen vagány viselet, a fehér “menyasszonyi” öltözettel pedig gyönyörű, szikrázó látványt mutatott.

A menyasszony meg se tudott szólalni, amikor meglátta a szettet. Ennél jobban már csak a vőlegény szája maradt tátva, álmában nem gondolta volna, hogy megoldom a kihívást. De engem nem olyan fából faragtak, aki feladna bármit!

Az esküvő nagyon jól sikerül, a párok azóta is egymás után keresnek meg valamilyen ötlettel, mert úgy gondolják, hogy nálunk tényleg bármire, akármire van megoldás.

És tényleg! Ha ehhez nekem motoros jogosítványt kell szereznem, hát simán! Még ezt is vállalom más boldogságáért.

Most viszont megyek és veszem a sisakomat. Megszerettem ezt a világot. Indulok egyet gurulni!